Cum sa asortezi lenjeria de pat cu camera ta

slide02

Intrucat ne petrecem aproape o treime din viata noastra dormind, deci intr-un pat, alegerea unei saltele, a unor perne care sa ne placa, fie ca sunt moi ori dure, si chiar si a lenjeriei de pat, devine foarte importanta, intrucat influenteaza calitatea somnului pe care il avem. Lenjeria de pat poate sa fie aleasa in functie de design-ul din dormitor, ea poate fi simpla ori cu un joc de culori, din materiale cum ar fi satinul ori bumbacul.

De regula, in alegerea unei lenjerii de pat trebuie sa avem in vedere faptul ca cearsaful trebuie sa fie mai mare decat dimensiunea saltelei cu macar treizeci de centimetri, sau cinsprezece centimetri pentru fiecare parte a saltelei. In acest mod, cearsaful poate sa fie bagat sub saltea si nu va deranja in timpul somnului. Acelasi lucru este valabil si pentru cearsaful de pilota: trebuie sa fie mai mare decat patul.

In ceea ce priveste materialul din care sa fie confectionata lenjeria de pat, peobabil cea mai buna alegere este jacquard-ul, matasea si bumbacul. Dintre acestea, bumbacul este relativ mai ieftin decat matasea, are o rezistenta mai mare de-a lungul anilor, se sifoneaza mult mai greu si se calca mai usor, deci poti sa optezi pentru o lenjerie de pat care sa aiba pe eticheta doar suta la suta bumbac.

aIn materie de culori, atunci cand alegi o lenjerie de pat ai nevoie sa te gandesti si la culorile pe care le ai in camera in care dormi, inclusiv culorile mobilierului. Poti alege dintre o multitudine de imprimeuri florale ori diverse forme geometrice, cum ar fi cercurile, dreptunghiurile sau liniile insa lista nu se termina aici. Daca mobilierul din dormitor este de o culoare mai deschisa, atunci poti sa alegi o lenjerie de pat care sa fie de o culoare mai puternica, care sa ofere un contrast placut la vedere, si invers, daca mobilierul este de o culoare mai inchisa, poti sa alegi o lenjerie de pat cu imprimeuri tip pastel si culori mai slabe ca intensitate.

Lenjeria de pat impreuna cu tricourile cu mesaje pot fi niste alternative perfecte la cadouri, fie ca este pentru o persoana apropiata, prieten ori partener sau partenera de viata. Tricourile cu mesaje pot fi un prilej perfect pentru a putea face o gluma unui prieten apropiat, mai ales cu o ocazie speciala, cum ar fi de ziua sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *