Cum punem pozele pe blog

blogging

Uite, știu că s-a mai dezbătut problema pe o mulțime de bloguri și forumuri, dar pentru mine tot rămâne un subiect pentru că vreau să știu care e părerea voastră, a celor care veniți zilnic sau la câteva zile pe-aici… ca să știu cum procedăm pe viitor :)

Eu sunt de părere că o imagine pe blog are rolul de a arăta o idee și nimic mai mult. Calitatea unei imagini de la un concert, de exemplu (vezi aici), trece în plan secund, mult mai important fiind să poată vedea omul ce a fost acolo, să-și facă o idee.

5-reasons-why-blogging-is-so-important-to-your-websiteÎntotdeauna am preferat să reduc dimensiunile unei imagini (lucru care duce și la scăderea calității), dar nu din cauza spațiului ocupat pe disc, ci a timpului de încărcare. Spațiul alocat pe disc, aici unde sunt găzduit acum, este nelimitat, deci… no problem.

Știu cum e când intru pe câte un site și să aștept și una, două sau mai multe secunde să se încarce o imagine… știu cum e să deschid o galerie de 20-30 de imagini și să înceapă browserul să transpire… Pe mine unul mă enervează la culme treaba asta și dacă nu mă interesează foarte tare apăs x-ul roșu din dreapta de sus și merg mai departe.

Voi ce spuneți, cum preferați? Calitate și timpi de încărcare mai mari, sau calitate mai slabă și viteză de îcărcare mai bună?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *